dimarts, 18 de setembre del 2018

DIA INTERNACIONAL PER LA PAU

El proper dissabte dia 22 de setembre i amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Pau, l’Ajuntament de Canovelles ha organitzat una sèrie d’actes per commemorar aquest dia tant significatiu. Us adjuntem el programa dels actes previstos i el manifest que es signarà aquest dia i al que com a entitat del municipi ens hem adherit i assitirem a l’acte que es farà a les 17:30 h al Parc de la Pau conjuntament amb la plantada de l’arbre Camforer provinent de la segona generació d’arbres afectats per la bomba atòmica d’Hiroshima ( Japó).

Esteu tots convidats!


"MANIFEST Dia Internacional per la Pau 2018
“No hi ha camí per la pau. La pau és el camí”,
Gandhi
Avui ens reunim aquí, al Parc de la Pau de Canovelles, amb les diverses entitats del municipi amb l’objectiu de subscriure el següent manifest per la pau:
Deia el nostre Miquel Martí i Pol que la pau no és un cop de vent sobtat, sinó la pedra on cada dia cal esculpir l’esforç de conquerir-la. També el filòsof valencià Joan Lluís Vives va expressar que la primera condició per a la pau, és la nostra voluntat d’assolir-la.
Els conflictes són inherents a l’ésser humà. Inevitables i positius al mateix temps, ja que l’absència d’aquests ens abocaria a la immobilitat. Les societats avancen perquè són capaces de resoldre’ls amb l’enteniment i la paraula, amb les diferències i les negociacions. El respecte, l’empatia i el diàleg han d’esdevenir el camí per a la resolució de qualsevol conflicte.
Vivim en un món on cohabiten masses formes d’injustícia i violència com les guerres, els exilis, els maltractaments, els atemptats, l’explotació en el treball o la destrucció del medi ambient entre d’altres. Tots aquests exemples quotidians del comportament humà, a tot arreu del planeta, evidencien que estem encara molt lluny d’aconseguir la Pau.
Volem tenir un pensament de solidaritat, pau i tendresa per totes aquelles persones afectades i, a la vegada, fer una crida a la pau per acabar amb la violència que tant patiment genera, perquè amb els conflictes que no es resolen només es crea més pobresa, dolor i marginalitat.
Volem compartir un desig amb totes les entitats de Canovelles: la Pau. Una aspiració de la humanitat de la qual moltes persones van fer i fan una forma d’entendre la vida, anhelant aconseguir un món lliure de conflictes i veritable justícia per a tothom, sense cap distinció de gènere, provinença, condició social, cultura o religió.
“No hi ha camí per la pau. La pau és el camí”, deia Gandhi. El seu malaurat assassinat al 1948 va servir per deixar plantada la llavor d’un desig: construir una cultura de Pau i per a la Pau, on el respecte a la vida, a l’ésser humà i a la seva dignitat, on el rebuig a la violència en totes les seves formes i on la recerca dels principis de llibertat, justícia, solidaritat i tolerància, així com la comprensió entre els pobles, els col·lectius i les persones, en són els pilars.
Respecte i Diàleg són les paraules clau. Respecte universal, que mereix qualsevol ésser humà i que és la base de les relacions socials i els Drets
Humans. Diàleg per cercar normes de convivència i solucions justes per a tothom per davant de qualsevol acció.
Benjamin Franklin apuntava que “o caminem tots junts cap a la Pau, o mai la trobarem” Per aquesta raó, des d’aquí, volem reconèixer la tasca de totes aquelles persones i entitats que, com vosaltres, amb el seu treball diari, sumant petites accions, fan possible avançar cap a un món millor.
Fomentem que Canovelles sigui pionera en aquest treball per a la Pau i, també, en l'esforç per defensar la dignitat de totes les persones que conviuen en el seu territori, incloses les que no tenen veu. Que sigui un exemple de convivència on es fomenti el coneixement, la tolerància i el diàleg entre les persones i entitats. Que ajudi a conscienciar els seus conciutadans per treballar per la igualtat, la llibertat d’expressió i l’equilibri entre les cultures del nostre municipi i, sensibilitzi a tothom de la necessitat de conviure respectant les diferències.
Solament així assolirem l’objectiu de caminar junts cap a la Pau."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada