dimarts, 2 de juliol del 2013

RESUM DE LES ACCIONS PER ACONSEGUIR LA CONSTRUCCIÓ DEL NOSTRE EDIFICI



Benvolgudes famílies,

S’ha acabat un nou curs i arriba el moment de fer vista enrere per veure els avenços que hem aconseguit.
Vam començar el curs escolar amb la vaga promesa que s’intentaria incloure dins els pressupostos de 2013 el projecte de la nova escola. Unes eleccions anticipades i la no aprovació d’aquests pressupostos ens van fer témer que aquesta promesa no es dugués a terme. 

Els pares i mares de l’escola però vam decidir seguir lluitant. Arrel d’una proposta sorgida en una tertúlia-cafè els nostres nens ven dibuixar com s’imaginaven la seva futura escola i vam adjuntar-hi una carta amb allò que entre tots havíem somniat. A més us vam demanar a vosaltres que signéssiu a títol personal un escrit que reflectia les mancances del nostre centre. Tota aquesta documentació es va fer arribar als representants de tots els partits polítics i a membres del govern ( president, presidenta del parlament i consellera d’educació). 

Donat que la resposta va ser escassa, vam creure convenient dur a terme alguna mena d’acció que tingués alguna repercussió més directa, motiu pel qual vam fer una concentració davant la seu de la Conselleria d’educació. Prop de 120 persones ens vam manifestar i vam aconseguir arrencar un compromís sense precedents per a nosaltres: la secretaria de la consellera es va comprometre a reunir-se amb membres de l’AFA i representants de l’ajuntament (alcalde i regidor d’educació) per debatre la qüestió de l’edificació definitiva de l’escola. 

Aquesta reunió es va dur a terme el dia 23 de maig a la seu de la Conselleria i es va aconseguir el compromís de tenir enllestit el projecte de l’escola al llarg d’aquest any,  i de construir l’escola durant el curs 2014-15. Se li va demanar que en deixés constància escrita i finalment aquesta setmana ha arribat a l’Ajuntament  el document que acredita aquests fets.

Paral·lelament, ens hem posat en contacte amb representants dels partits polítics amb representació al Parlament per convidar-los a conèixer la nostra escola i que vegin de primera mà la situació en que ens trobem. Així, fins a dia d’avui, ens han visitat representants d’IC-EV, ERC i PP (mentre redactem aquestes línies restem a l’espera de la resposta d’altres partits).  Aquestes visites han servit alhora perquè en la última sessió de la Comissió d’Educació es presentes una moció en que s’instava al Govern a dur a terme el compromís al que s’havia arribat el mes de maig. Dita moció va ser aprovada per la totalitat dels partits presents en aquesta comissió. 

Fins aquí el resum dels avenços que s’han aconseguit enguany respecte a la construcció de l’edifici de l’escola. Som conscients en altres ocasions també semblava que s’havien aconseguit grans avenços que després no s’havien acomplert. Per aquest motiu seguirem insistint per tal que ningú oblidi que els nostres infants mereixen educar-se en un centre com el de qualsevol altre estudiant del nostre país. 

Bones vacances!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada